2 minutes reading time (324 besed)

NEGA KOŽE SPOMLADI

Pomlad je čas, ko narava zaživi in se otopli, zato kar se da hitro odvržemo debela oblačila in jih zamenjamo za kratka in smuknemo v odprte sandale, ki razkazujejo naša stopala. Vendar zima z našo kožo ni imela milosti. Koža pozimi postane suha, luskasta, dobimo suha stopala, suhe komolce. Koža na obrazu ima pust in utrujen videz. Vse to se zgodi zaradi pomanjkanja vlage, mrzlega zraka zunaj in ogrevanja notranjih prostorov.

Kako kožo pripravimo na pomlad?

Začnimo od znotraj navzeven – detox in hidratacija. Vaš jedilnik naj zamenja hrana, ki raste spomladi. Enkrat dnevno si pripravite regratovo solato, solato z rukolo ali juho s šparglji, namesto sladice si lahko privoščite svežo limonado. Tekom celega dneva pa poskrbite za hidratacijo telesa in popijte zadostne količine vode. Koža bo tako kmalu zasijala.

Vlaženje, vlaženje,…

Ko vas koža zateguje, je to pogosto posledica pomanjkanja vlage v povrhnjici – zgornjem sloju kože. Izsušeni koži primanjkuje vode, kar je začasno stanje, ne pa vrsta kože. Vlažilna nega s sestavinami, ki so derivat vode, sta lahko idealni rešitvi za obnovitev ravni vlažnosti v koži. To koži omogoča ohranjanje ustrezne dnevne ravni vlažnosti in jo hkrati zaščiti pred zunanjimi dejavniki. Ne pozabite na zaščitni faktor. Lahko si pomagamo tudi z domačimi pripravki kot je olivno olje, kokosovo olje ali kumara.

Piling

Nekajkrat si privoščimo piling obraza in telesa – še pred poletjem, ker poleti odsvetujemo izvajanje pilinga zaradi zaščite kože. S pilingom telesa bomo odstranili odprle celice kože in vraščene dlačice – tako bo koža pripravljena tudi na depilacijo.

Nahrani!

Enkrat tedensko si privoščite hranljivo masko za obraz. Npr karotinsko masko, ki je bogata z vitaminom A in E in beta karotenom, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože.

Kaj pa stopala?

Predlagamo vam obisk pri pedikerju, ki bo skrbno poskrbel za vaša stopala. V Kozmetičnem SALON-u 20, vam temeljito očistimo nohtne kanale, odstranimo trdo in suho kožo, oblikujemo nohte in oskrbimo različne problematike vaših stopal. Nudimo vam tudi permanentno lakiranje.

Več na: https://www.salon20.si/index.php/pedikura

NEGA KOŽE POLETI
KAJ JE KOENCIM Q10 IN KAJ SO NJEGOVE PREDNOSTI?

Related Posts

 

KOMENTARJI

Še ni komentarjev. Bodi prvi pri zapisu komentarja.
Že registrirani? Prijava
Guest
petek, 21 januar 2022
FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov