Vakumska masaža je oblika terapevtske masaže z uporabo ventuz, s katero uspešno zmanjšujemo in odpravljamo celulit. Vakuumska masaža pomaga tudi pri lajšanju kroničnih in drugih bolečin. Pri vakumski masaži pospešimo presnavljanje in pretok krvi ter limfe, zato se bo vaše telo lažje in hitreje razstrupilo. 

Vakuumsko ročno masažo izvajamo na vseh delih telesa, kjer se pojavlja celulit (zadnjica, stegna in boki, trebuh in roke) ter tudi na obrazu in vratu. Z masažo tudi zgladimo gubice in pospešimo proizvajanje kolagena in elastina. Sicer pa vakuumska masaža ni primerna za ljudi z rakavimi ali srčnimi obolenji, če ste noseči ali imate kakšno kožno bolezen.

Vakuumska masaža deluje na principu nizkega tlaka v ventuzi, ki posrka vase kožo in jo s tem privzdigne. Hkrati pride do raztezanja tkiva in na ta način do raztegovanja vseh struktur v njem. Poveča se dotok hrane in kisika v tkivo. Raztegnemo tudi vene in limfne žile, ki tako vase posrkajo večje količine venske krvi in limfe za bolj učinkovito razstrupljanje telesa. Z vakumom tudi dosežemo, da se izloči maščoba iz celice in tako pride v medcelični prostor, kateremu pravimo tudi limfa. Ko smo maščobo izločili iz celice, jo moramo samo še premakniti v limfne vozle oz. bezgavke. Te imajo nalogo, da prečistijo limfno tekočino, v kateri je sedaj tudi maščoba. Vse kar telo ne potrebuje več (odvečna voda, maščoba, produkti celične presnove) izločimo preko urina ali s potenjem. Na ta način izločimo maščobo iz celic in našega telesa.

Učinki vakuuma:
- koža je bolj gladka, napeta, čvrsta, prožna in zdravega videza
- vezivno tkivo oz. podkožje postane vedno bolj čvrsto
- celulit se zmanjšuje, ker maščoba postopoma prehaja v limfo in se izloči
- zmanjšuje se  razlika med strijo in ostalim tkivom, posledičnoe postanejo manj vidne 
- stimulira cirkulacijo krvi in limfnega pretoka
- spodbuja nastajanja kolagena
- izboljša se presnova
- pospeši se izločanje znoja in loj
- ter strupov in toksinov iz telesa,…

Izvajamo 30 ali 60 minutno vakuumsko ročno masažo z ventuzami. Najprej vam kožo globinsko segrejemo in razmehčamo z infrardečo svetlobo (cca. 10 minut), nato pa sledi masaža z ventuzo.

Za vidne rezultate je potrebno vsaj deset do dvanajst ponovitev. Intenzivnost terapije se z vsakim novim obiskom povečuje. Rezultati pa so odvisni tudi od stadija celulita in starosti osebe, saj starejši kot si, težje se znebiš maščobnih blazinic in celulita. Ko se odločite za vakuumsko terapijo,  se morate zraven še primerno prehranjevati, popiti dovolj tekočine (3l na dan) ter se dovolj gibati. Vakuumsko terapijo je priporočljivo izvajati v kombinaciji z limfno drenažo, kavitacijo ali elektrostimulacijo mišic.

masaža z ventuzami

Morda niste vedeli:
Celo otroke, starejše od treh let, mamice pripeljejo na terapijo, da bi jim vakuumska stimulacija prsnega koša ter hrbta odprla dihalne poti in jim pomagala pri premagovanju prehlada ali lajšanju astme.

 

 

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov