NAJBOLJŠE NEGE V MESTU

O ledeni trgatvi in ''ledenem'' grozdju govorimo, ko v zimskih mesecih temperatura vsaj tri dni zaporedoma dosega konstanto - 8 °C ali celo manj (do – 13°C). Redko se zgodi, da grozdje na trti v težkih zimskih pogojih popolnoma ne zmrzne, oziroma ga enostavno ne pokončajo drugi okolijski dejavniki – sneg, dež, razne bolezni. Vinarji pravijo, da je tista ''prava'' in zares kakovostna ledena trgatev izvedljiva le morda enkrat na desetletje.
Obrano ledeno grozdje se še zamrznjeno stisne – večina vode v grozdni jagodi je tako ali tako spremenjena v led in vse, kar ostane v grozdni jagodi, je visoko-koncentrirani grozdni sok. Le-tega je količinsko zelo malo in ravno zato je ledeno vino še posebej redko, prestižno in dragoceno.
Proces fermentacije grozdnega soka ledenega grozdja traja približno 6 mesecev – dodane kvasovke težko sprožijo fermentacijski proces, saj ima grozdni sok visoko vsebnost sladkorja, polisaharidov in polifenolov, ki ovirajo njihovo delovanje. Ledeno vino je tako le delno fermentirano in ravno zaradi tega obdrži visoko vsebnost sladkorja, polisaharidov in polifenolov – skratka vse najkakovostnejše komponente. Ledeno vino se lahko nato ob pravilnih pogojih skladišči tudi do več let.

Aktivna sestavina ledenega vina, vgrajena v izdelke WIN UP-LIFT, je prva aktivna sestavina iz ledenega vina na področju kozmetike. Pri pridobivanju aktivne sestavine iz ledenega vina se izgubi ves alkohol, ohranijo pa se najkakovostnejši polifenoli (močni naravni antioksidanti) in konzervansi.

Aktivna sestavina iz ledenega vina – Vin-upLift – se pridobiva iz belega (Vidal Blanc) in rdečega (Pinot Noir) vina.
Ledeno vino, pridobljeno iz omenjenih sort grozdja, se nato s postopkom pršenja vgradi v nosilno osnovo polisaharida - ''tara'' gume iz rodu Cezalpinij, ki raste na pobočjih perujskih Andov. ''Tara'' guma sestoji iz velikih molekul polisaharidov; večinoma jo sestavljajo galaktomanani, ki so sestavina matriksa celične stene in so strukturno skupek molekul galaktoze in manoze.
Zaradi velike molekularne mase in razgibane strukture tako ''tara'' guma nase odlično veže molekule ledenega vina in to s polifenoli bogato sestavino ob mehanskem stiku s kožo instantno sprosti.
Na takšen način ledeno vino ohrani vse svoje antioksidativne lastnosti ter omogoča osupljive pomlajevalne učinke.

ledeno vino

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Strinjam se z Pravila in Pogoji

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 570 všečkov